Hoşgeldin Ziyaretçi, Giriş Yap yada Hemen Bize Katıl
CANLI SOHBET | FLASHCHAT | MESSENGER | FAVORİLERE EKLE
| DİL:

KAYDET:
RSS 1.0     RSS 2.0

Görüntülenme: 43 - Toplam Mesaj: 1

Gönderen: palyacobobo on 10/11/2008 13:42:33

Birgün bir tanıdığı büyük filozof Sokrates ile karşılaşınca demiş ki:
   ''Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyormusun?
   ''Bir dakika bekle'' diye yanıtlamış Sokrates;''Bana birşey söylemeden önce senin küçük bir testten geçmeni istiyorum.Buna -üçlü filtre testi- deniyor.
''sonra''diye devam etmiş Sokrates;''Benimle arkadaşım hakkında konuşmaya başlamadan önce ,bir süre durup ne söyleyeceğini filtre etmek iyi olabilir''.Sıra filtreyi açıklamaya gelmiş''.
Birinci filtre -GERÇEK FİLTRESİ-olarak geçer''demiş Sokrates.Sonrada adama sormuş''bana birazdan söyleyeceğin şeyin tam anlamıyla gerçek olduğundan eminmisin?''.''Hayır'' diye  cevaplamış. adam;''Aslında bunu sadece duydum''...''İşte tamam''demiş Sokrates;''Öyleyse sen bunun gerçekten doğru olup olmadığını bilmiyorsun''.Şimdi ikinci filtreyi deneyelim.İYİLİK FİLTRESİ''.
''Arkadaşım hakkında söyleyeceğin şey ,iyi bir şey mi?''.''Hayır,tam tersi''diye cevaplamış adam.
''Öyleyse onun hakkında bana kötü birşey söylemek istiyorsun ve bunun doğru olduğundan emin değilsin.Fakat yine de testi geçebilirsin,çünki geriye bir filtre daha kaldı.İŞE YARARLILIK FİLTRESİ''.
''Bana arkadaşım hakkında söyleyeceğin şey işime yarar mı?''.''Hayır kesinlikle yaramaz''diye cevaplamış adam.
''İyi o zaman eğer bana söyleyeceğin şey doğru değilse ,iyi değilse ayrıca işe yarar ve faydalı değilse bana onu niye söyleyesin ki?
insanların birbirinin yüzüne doğrularını,yanlışlarını açık yüreklilikle söyleyebilirse eğer, arkadaşlıktan dostluğa gidişin kapısıda açılır. biz insanlar başkalarından duyduklarımızla değil,tasdik edilmiş sözlerle ve önyargısız yaşamamızla arkadaşlığın dostluğun kıymetini arttırabiliriz.
hayatı tecrübelerle biriktirilmiş kumbara gibi görmek gerek.
konfiçyüs demiş ki''elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise,insanda acı çekmeden olgunlaşmaz''.gerçekleri bulmak için gerçeklerle karşılaşmak gerek.
SAYGILARIMLA

Gönderen: sessizgemi on 10/11/2008 20:45:14

cok guzel bir yazi bulup secmisiniz. zaman zaman biz insanlara
bu tip ozdegerlerin hatirlatilmasi gerekli .

Başa Dön
09/01/2009

Copyright © 2008 TurkSpace, LLC. All rights reserved.