Atatürk'ü anlamaya şu sözlerle başlamak gerektiği inancındayım.''Ben manevi miras olarak hiçbir ayet,hiçbir dogma,hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum.Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.Benden sonra beni benimsemek isteyenler,bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse,manevi mirasçılarım olurlar.''
Tüm dünyaya örnek olmuş, ezilen halklara ilham vermiş bir dehanın anlaşılması için nutuk adlı eserinden ve penceresinden bakmak gerek.Gerçek devrimi yaratanlar fark yaratmayı bilen ve halkıyla bütünleşebilenler yapabilir ancak.Winston Chercill Atatürk'ü şu sözlerle övmek zorunda kalmıştır''Dünyaya yüzyılda bir Deha gelir.Ne acıdırki bu deha, Türklere nasip olmuştur''.Bir Deha aynı zamanda insani bir yaşam sürmüştür.Bilinmelidir ki bu kıymet verdiğimiz ''değer'' bizim çağdaş medeniyet seviyesine ulaşacağımıza bilim ve akılla ulaşacağımıza kanaat getirmiştir.Gerisi lafı güzaftır.Bu yüzdendirki 10 kasım anma törenlerinde ağlamak değil,kendisine yüklediği asli görevini yerine getirmiş bir şahsiyet olarak anılmasıdır. Ülkümüz, O'nun gösterdiği hedeflere emin adımlarla ilerlemek olmalıdır.
SAYGILARIMLA