Hoşgeldin Ziyaretçi, Giriş Yap yada Hemen Bize Katıl
CANLI SOHBET | FLASHCHAT | MESSENGER | FAVORİLERE EKLE
| DİL:

KAYDET:
RSS 1.0     RSS 2.0

Görüntülenme: 37 - Toplam Mesaj: 5

Gönderen: palyacobobo on 09/11/2008 14:08:28

Atatürk'ü anlamaya şu sözlerle başlamak gerektiği inancındayım.''Ben manevi miras olarak hiçbir ayet,hiçbir dogma,hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum.Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.Benden sonra beni benimsemek isteyenler,bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse,manevi mirasçılarım olurlar.''
   Tüm dünyaya örnek olmuş, ezilen halklara ilham vermiş bir dehanın anlaşılması için nutuk adlı eserinden ve penceresinden bakmak gerek.Gerçek devrimi yaratanlar fark yaratmayı bilen ve halkıyla bütünleşebilenler yapabilir ancak.Winston Chercill Atatürk'ü şu sözlerle övmek zorunda kalmıştır''Dünyaya yüzyılda bir Deha gelir.Ne acıdırki bu deha, Türklere nasip olmuştur''.Bir Deha aynı zamanda insani bir yaşam sürmüştür.Bilinmelidir ki bu kıymet verdiğimiz ''değer'' bizim çağdaş medeniyet seviyesine ulaşacağımıza bilim ve akılla ulaşacağımıza kanaat getirmiştir.Gerisi lafı güzaftır.Bu yüzdendirki 10 kasım anma törenlerinde ağlamak değil,kendisine yüklediği asli görevini yerine getirmiş bir şahsiyet olarak anılmasıdır. Ülkümüz, O'nun gösterdiği hedeflere emin adımlarla ilerlemek olmalıdır.
SAYGILARIMLA

Gönderen: sessizgemi on 10/11/2008 20:52:48

ATAMIZI baska nasil tanimlayabiliriz ki. Onun sayesin de bu topraklarda mevcuduz. Onu korumakta her birimizin yapmasi gereken birsey. Onun gosterdigi yolu her ne kadarda bazilari bozmaya calissada onlar hep azinlikta kalacaktir.

Başa Dön

Gönderen: kara_deniz61 on 10/11/2008 22:05:16

sessizgemi yazdı:

ATAMIZI baska nasil tanimlayabiliriz ki. Onun sayesin de bu topraklarda mevcuduz. Onu korumakta her birimizin yapmasi gereken birsey. Onun gosterdigi yolu her ne kadarda bazilari bozmaya calissada onlar hep azinlikta kalacaktir.

--------------------------------------------------------------
click to comment
Başa Dön

Gönderen: kara_deniz61 on 10/11/2008 22:08:45

arkadaslar kusura bakmayim .ataturkun yoldan gittigimizden pek emin degilim.bilmiyorum haklimi haksizmiyim.

--------------------------------------------------------------
click to comment
Başa Dön

Gönderen: palyacobobo on 11/11/2008 15:21:49

sessizgemi yazdı:

Atatürk'ün ülküsü,halkıyla kurmuş olduğu Cumhuriyetimizi çagdaş medeniyet seviyesinde olmasıdır.Atatürk halkla yapılmış bir devrimin öncüsüdür.Biz mirasçıları olarak ilelebet mirasa sahip çıkabilecek bir ulusuz.Azınlık dediğimiz insanlar olacak ki ''unutkanlık hastalığına'' tutulmayalım.Türk ulusu demokrasi ve cumhuriyet kavramlarınıda birlikte yaşatabilmelidir.Fikri hür vicdanı hür insanların birlikteliğindende korkmamak gerek.Aşırıya kaçanlarda layık olduğu cezayada müstehaktır zaten.saygı ve hürmetlerimle.

Başa Dön

Gönderen: palyacobobo on 11/11/2008 15:27:12

MIKONOS yazdı:

arkadaslar kusura bakmayim .ataturkun yoldan gittigimizden pek emin degilim.bilmiyorum haklimi haksizmiyim.

Merhaba.Atatürk'le ilgili yazıma görüşünüzü yazdığınız için teşekkürler.O'nun yolu dediklerimizin üstüne bir taş ekleyebilmek,ama bir o kadarda yenilikçi ülküler edinmek gerekir.Beğenmediğimiz bir icraat varsa ve içimize sinmeyen bir şeyler varsa buna demokratik bir tavırla ortaya dökmeliyiz.Bence bir fert olarak Türkiye Cumhuriyetinin menfaatlarini gözönünde bulundurmak ve kötülüğün yanında değil iyiliğin yanında olmakta bir ülküdür bir erdemdir.Acaba sorusunu sorarken neler eksik yapılıyor diyede ekleme yaparsanız cevabımı daha geniş tutabilirim.Saygı ve hürmetlerimle.

Başa Dön
09/01/2009

Copyright © 2008 TurkSpace, LLC. All rights reserved.