Hoşgeldin Ziyaretçi, Giriş Yap yada Hemen Bize Katıl
CANLI SOHBET | FLASHCHAT | MESSENGER | FAVORİLERE EKLE
| DİL:

KAYDET:
RSS 1.0     RSS 2.0

Görüntülenme: 76 - Toplam Mesaj: 4

Gönderen: yesida on 17/09/2008 21:39:57

“2/B Arazileri Satılmasın” İmza Kampanyası     Web Sitesi ve İmza Standları Katılım Toplamı

TEMA Vakfı “2/B Arazileri Satılmasın”
İmza Kampanyası Başlattı

“2/B Arazilerinin Satılmaması ve 2/B’lerin Tekrar Yaşanmaması İçin
Yasal Önlem Alınsın !”

AKP, 2003 yılında 25 milyar dolar gelir elde edileceğini ileri sürerek kamuoyunda kısaca 2/B orman arazilerinin satışı olarak bilinen konuyu gündeme getirmiş, bu girişim TEMA Vakfı’nın da içinde bulunduğu Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği’nin önderliğinde yapılan çalışmalar, kamuoyunun tepkisi ve 10’ncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in veto kararı ile engellenmişti. Ancak, AKP seçim bildirgesinde de yer verdiği 2/B orman arazilerinin satışını, kapsamını daha da genişleterek yeniden gündeme getiriyor. Çevre ve Orman Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı bu konudaki teknik çalışmaları başlattı.

Hepimizin geleceğini etkileyen orman doğal varlığımızın tehlikede olduğunu görüyor ve bunun önlenmesinde bizlerin kararına da ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle TEMA Vakfı olarak, Türkiye genelinde görev yapan 555 Temsilcimiz ile Gönüllü Sorumlumuz ve 326 bini aşkın gönüllümüz ile http://www.tema.org.tr/2B adresli web sitemizde “2/B Arazileri Satılmasın” İmza Kampanyası başlattığımızı duyuruyoruz.

TEMA Vakfı, 2/B arazilerinin satışı ile ilgili uygulamanın kesinlikle karşısındadır. Giderek ekolojik, ekonomik ve toplumsal bir soruna dönüşen konunun çözülmesi zorunludur, ancak “satış” doğru yöntem değildir.

2/B arazilerinde satış kesinlikle düşünülmemelidir. Ecrimisil (Kamu mallarını herhangi bir izin almaksızın veya arada sözleşmesel bir ilişki olmaksızın kullanan kişilere Türk Hukukunda fuzuli şagil (haksız kullanıcı); bu kullanıcılardan alınan ücrete de “ecrimisil” denilmektedir.) uygulamasına derhal başlanmalıdır. Toplu yerleşim alanı haline gelmiş/kentleşmiş yerlerdeki insanlar sokağa atılamaz, fakat orman içinde tek veya siteler halinde yapılaşmalar, mevcut yasalar gereği kesinlikle yıkılarak orman haline dönüştürülmelidir. Kentleşen alanlarda ise medeni hukukumuzdaki mülkiyet kavramında yeni düzenlemelere gidilerek satış dışı çözüm oluşturulmalıdır.

Siyasal iktidarlar dört yıl vadelidir, iktidara gelmek için yakılmasına, talan edilmesine göz yumulan doğal ormanlarımızın yerine gelmesi ise mümkün değildir. TEMA Vakfı, Sayın TBMM Başkanı, Sayın Başbakan ve Milletvekillerini kamuoyunun sesine kulak vermeye ve ilişikte sunulan TEMA Vakfı’nın tespit ve çözüm önerilerini dikkate almaya davet etmektedir.

TEMA’nın Görüş ve Önerileri için Tıklayınız...

Gönderen: gamze32 on 18/09/2008 08:16:17

Öncelikle hepimizin sorunu olmasi gereken böyle bir konuya duyarsiz kalmadigin  ve bizlerle paylastigin icin tesekür ederim.

Başa Dön

Gönderen: Benim on 12/11/2008 20:02:41

Değerli paylaşımınız için teşekkür ederim...

Başa Dön

Gönderen: Schamil on 15/11/2008 10:48:11

"Zapt edilmiş topraklarımızı,memfaatler karşılığı ecnebilere satacak olanlar,Allahın gazabına uğrasınlar"
Fatih Sultan Mehmet

:::::::::::::::.......

B
u söze rağmen,stratajik öneme sahip Ege kıyıları,Ormanlık yerlerimizi,Turistleri çeken güzel yerlarimizi para karşılığında yabancılara satılması,bence vatanı satmakla eş değerdir...
Kamu elinde olan çoğu arazı ve arsalar vatandaş yararına,dinlenme ormanlık sahalrı olarak muhafaza edilmelidir.
Bilhassa,para için şehitlerimizin kanı ile yoğrulmuş bu vatan toraklarının bir karışı bile,yapancıya satılmasına karşıyım,şimdiye kadar satanları ben şiddetle kınıyorum..

Konuyu açan arkadaşın,bu duyarlılığı için teşekür ediyorum..

--------------------------------------------------------------
[img]http://www.gifanimasyon.com/multi/mum13.gif[/img]
Başa Dön

Gönderen: palyacobobo on 15/11/2008 13:24:08

selam.kardeşim.2B yasası ile ilgili yazını okudum.ve maalesef şovenist duygularla yazılmış sözler gördüm.2B yasası ile ilgili bir mağduriyetin olmadığı anlaşılıyor.şu anda antalyada 2B yasası ile ilgili mağdur olan ve orman vasfını yitirmiş hisse tapulu olarak gözüken yerden 1988 yılında aldığımız araziyi milli emlak mahkeme ile elimizden almaya çalışıyor ve yargıtayda temyizde.bazı araziler varki çoğunluğu böyle.yasanın tam olarak ne olduğunu bilmeden ahkam kesmişsin.senin canın yanmamış tabiki.dün itibariyle belediye bu duruma çare neler olunur denildiğinde söylediği sözler karşısında irkildim.kurunun yanında yaşdamı yansın.parasını verdik .plan imar geçmiş durumda.devlette devamlılık esastır değilmi.bana verilen haklar nasıl olurda iptal ediliyor.iki tane devletmi var haşa.sen 2B yasasını bir daha oku.şovenist duygulardanda vazgeç.konuya vakıf değilsin.Alanyada dedemden kalan vergisini verdiğimiz yerleri daha söylemiyorum.kurunun yanında yaşı götüren sözler söylemişsin.senden daha milliyetçi senden daha vatansever duyguları olanlarda var.bir düşüncenin temeli olmadan konuşmak kolayınıza geliyorsa onu bilemem.kültürünüzüde tartmıyorum.ama şunu bilinki hükümetle devlet aynıdır.devleti oluşturan kurumlar birbiri arasında kavga etmek için değil halkın,milletin refahı içindir.devlet dediğimiz olgu tüm bireylerin hakkını korumakla mükelleftir.senin dediğinle bu tür yakınmalarında tezat oluşturuyor.

Başa Dön
07/01/2009

Copyright © 2008 TurkSpace, LLC. All rights reserved.